okt 30, 2013 - MIG MIG MIG    No Comments

Bøger åbner verden

Forleden da stormen rev træer op med rode og flåede tage af husene, var jeg til debutantaften i Dansk Forfatterforening.
Vi var ikke ret mange, skulle jeg hilse og sige – men jeg stred mig gennem byen, for jeg ville være med.
Vi som var der, snakkede om vores bøger, om vores start på forfatterlivet – og vi læste op.

Vi hørte en bid af dem her:

Minusmanden

Tidsjagten

Far, fare krigsmand

Alle tre fine bøger – og meget forskellige.
Det er det der er så fedt ved bøger: De kan åbne en helt ny verden eller beskrive den man kender, med andre ord og sætte nye billeder på. De kan fortælle historien om to venner der pludselig står overfor hinanden i bandekrigen, om drengen der drager ud i verden for at slå tiden ihjel, og om sønnen hvis far er i krig.

Jeg var den sidste der læste op, og det var helt underligt at høre de ord jeg har læst inde i mit hoved tusind gange, komme ud af min mund.
Heldigvis grinede de alle de rigtige steder, de sagde øv! da jeg sluttede, er der ikke mere?, og en af de sejeste af damerne rundt om bordet, Lise Bidstrup hedder hun og har skrevet mere end 50 bøger på næsten ingen tid, ja, hun skrev lige i en mail: Skøn bog du har forfattet!!!

Fedt jeg satte livet på spil og trodsede stormvarslet.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!