okt 22, 2013 - DET SIGER DE OM ASTRID    No Comments

“rammer tidens sprog og slang på fremragende vis”

Amn, hvor heldig kan man være?!

Bogbotten.dk der én gang har anmeldt Astrid så fint, har nu valgt at anmelde den igen – og den nye anmelder, tja, hun kan altså også ret godt lide Astrid:

Louise Urth Olsen rammer tidens sprog og slang på fremragende vis. Man bliver som voksen læser måske en anelse træt af sms-kommunikationen, men det er en helt igennem nutidig version af Astrid Lindgrens ”Anne Marie letter sit hjerte” der blev skrevet (på skrivemaskine) tilbage i 1940erne.

Det er kækt og troværdigt med denne version af ”dagbogsromanen”, der er tidsangivelser mellem ”indlæggene” og der er overstregninger, rettelser og som altid i bedste Nynne-dagbog-stil en række lister og opgørelser i tal.

Det er en svær genre at skrive i, men det lykkes for Louise Urth Olsen at holde stilen hele vejen igennem uden at forfalde til alt for megen gentagelse eller for megen subkulturel slang. Den holder – i det mindste i et par år. Der er (sikkert) ikke nogen lang levetid for en bog, hvor sproget spiller så stor en rolle, og hvor sproget samtidig er så tidstypisk. Vi tror på Astrid. Hun skal nok klare sig.  

Sejt, ik’?

Du kan læse hele anmeldelsen her.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!