sep 27, 2013 - DET SIGER DE OM ASTRID    No Comments

“en helt eminent ungdomsbog”

Ja, det synes Sjov for Børns anmelder altså at Astrids dagbog – fingrene væk! er, og hun har skrevet langt og meget fint om den.

Blandt andet: “(Bogen) rammer ganske fornemt ned i en stribe af de problemstillinger, børn og unge møder på deres vej. Måske ikke nødvendigvis når den ene forælder rejser bort for en årrække, for derpå at komme hjem igen når det passer pågældende selv. Men samme mekanismer er givet vis på spil i vores skilsmissekultur, når forældre for en tid prioritere deres egne behov fremfor børnenes. Andre unge læsere kan måske genkende forældresvigtet fra travle karriereforældre, der vælger jobbet fremfor familien og pludselig en dag vender bøtten om. Og forventer at barnet eller den unge ”følger med” i den voksnes prioriteringer.
For det er netop her, Louise Urth Olsen rammer en nerve. At forældrene i bogen forventer, at Astrid skal klappe i hænderne af deres beslutninger og valg. Uden reelt at sætte sig i hendes sted.
Derfor er det da ikke så underligt, at Astrid ikke orker alt det med mor og indimellem synes, at det er tarveligt, at hun har stjålet far! (…) Bogen er uhyre velskreven og velformidlet. Letlæst og fængende som få.”

Du kan læse hele anmeldelsen her.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!